Vítejte v internetovém obchodě vánočních stromečků na vánoce.

Pstruh na modro.

Potřebujeme:

4 pstruzi
6 PL octa
50 g mrkve
25 g petržele
25 g celeru
1 cibule
1 PL másla
šťáva z 1 citronu
zelená petrželová nať
4 zrnka pepře
4 zrnka nového koření
bobkový list
sůl 

Postup:

Vykuchané pstruhy omyjte pod tekoucí vodou, pokapejte částí horkého octa a nechte odležet. Očištěnou pokrájenou kořenovou zeleninu, cibuli, celé a nové koření, bobkový list dejte do osolené vody, vařte 15 minut. Potom do vařící vody vložte odležané pstruhy, přidejte zbytek octa a vařte podle potřeby asi 10 minut. Uvařené pstruhy uložte na talíř, pokapejte rozpuštěným máslem a citronovou šťávou a ozdobte zelenou petrželkou. Podávejte s uvařenými bramborami.