Vítejte v internetovém obchodě vánočních stromečků na vánoce.

Kapr na anglický způsob.

Potřebujeme:

1 kg kapra
100 g másla
2 dl hovězího vývaru
1 citron
1 cibule
játra z kapra
sardelová pasta
1 ČL rajčatového protlaku
2 dl červeného vína
½ lžičky kari
muškátový oříšek
zelená petrželová nať
mletý pepř
sůl 

Postup:

Porce kapra osolte, opepřete, obalte sekanou zelenou petrželkou a duste na polovině másla. Během dušení podlévejte hovězím vývarem a kapejte citronovou šťávou. Na druhé části másla zvlášť upražte pokrájenou cibuli, posekanou zelenou petrželku, posekanou játra z kapra, sardelovú pastu a rajčatový protlak. Okořeňte nastrouhanou muškátovým oříškem, zalijte vínem. Uvařenou směs přetřete přes síto. Nakonec přidejte kari a šťávu z dušeného kapra, zahřejte a nalijte na porce kapra rozložené na míse. Podávejte s opečeným chlebem.