Vítejte v internetovém obchodě vánočních stromečků na vánoce.

Dušené filé na víně.

Potřebujeme:

600 g rybího filé
20 g hladké mouky
80 g másla
½ dl vína
40 g křenu
1 ČL posekaného kopru
4 PL husté zakysané smetany
mletý pepř
sůl

Postup:

Rybí filé pokrájejte na úhledné kousky, osolte, opepřete, dejte na talíř a nechte asi 30 minut na chladném místě stát. Pak ho obalte hladkou moukou, pokládáme do menšího pekáče, ve kterém je rozehřáté máslo, z jedné iz druhé strany opečte, podlijte vínem a přikryté v mírně teplé troubě duste asi 12 - 15 minut. Před dokončením posypte filé nastrouhanou křenem a posekanými koprem. Podávejte polité lžící zakysané smetany s rýží nebo s těstovinami.