Vítejte v internetovém obchodě vánočních stromečků na vánoce.

Pohronská kapustnica.

Potřebujeme:

¼ kg vepřových ocáskem
400 g vepřového kolena
½ kg kysaného zelí
1-2 stroužky česneku
10 g sušených hub
40 g vepřového sádla
30 g hladké mouky
1 cibule
2 dl mléka
1 dl zakysané smetany
kmín
mletá červená paprika
mletý pepř
sůl

Postup:

Ocásky a koleno umyjte a dejte vařit do osolené vody. Když je maso poloměkké, přidejte pokrájenou kyselé zelí a spolu vařte do změknutí. Uvařené maso vyjměte a oberte z kostí. Do zelí přidejte nastrouhanou česnek, posekanou kmín, mletý pepř, předem namočené a vyždímané houby a sůl. Z masti, mouky, nasekané cibule a mleté papriky připravte jíšku, kterou zřeďte mlékem, přilijte do kapustnica a společně povaříme. Do hotové kapustnica vložte pokrájené maso a promíchejte. Na talíři můžete ochuceny lžící zakysané smetany.