Vítejte v internetovém obchodě vánočních stromečků na vánoce.

Štědrovečerní rybí polévka trochu jinak.

Potřebujeme:

¼ kg vykostěného kapra
2 rybí hlavy
150 g jiker nebo mlíčí
1 větší cibule
pór
5 zrnek pepře
2 mrkve
1 menší petržel
kousek celeru
8 PL másla
1 dl smetany
2 PL bílého vína
špetka muškátového květu
½ lžičky petrželky
2 rohlíky
2 lžíce hladké mouky
1 PL oleje
sůl 

Postup:

Na 4 PL másla orestujte na kolečka pokrájenou cibuli a bílou část pórku. Zalijte 2 l vody, zvarte, osolte, přidejte omytou rybu, rybí hlavy, koření a vařte asi 30 min. Sceďte a dejte vychladnout. Jikry a mlíčí uvařte zvlášť. Z mouky a 2 PL másla připravte světlou jíšku, zalijte vychladlým vývarem z ryb a jiker. Rozšlehejte a zvarte.
Očištěnou, nadrobno pokrájenou zeleninu krátce poduste na 2 PL másla a vložte do polévky. Přidejte vykostěné ryby. Ochuťte vínem, muškátovým květem, smetanou.
Podávejte na talířích s nasucho opraženou pokrájenými růžky, ozdobené petrželkou.