Vítejte v internetovém obchodě vánočních stromečků na vánoce.

Filé s česnekovou omáčkou.

Potřebujeme:

4 kusy rybího filé
80 g polohrubé mouky
1 vejce
40 ml piva
80 ml olivového oleje
150 g strouhanky

Omáčka:

2 velké brambory
4 stroužky česneku
1 lžičku bílého vinného octa
80 ml olivového oleje
mletý pepř
sůl 

Postup:

Z mouky, vejce a piva udělejte těstíčko, ve kterém namáčejte osušené kousky filé. Potom je obalte ve strouhance a pražte v oleji 2 minuty na každé straně.
Připravte si omáčku. Oloupané brambory pokrájejte na kostičky a uvařte a nechte okapat. K rozpučeným bramborám přidejte utřený česnek a vinný ocet, dochuťte solí a pepřem a po kapkách za stálého míchání přidejte olej, dokud směs není hladká a hustá. Rybí filé podávejte teplé s česnekovou omáčkou.