Vítejte v internetovém obchodě vánočních stromečků na vánoce.

Vánoční hvězda.

Potřebujeme:

200 g čokolády na vaření
200 g másla
4 vejce
120 g moučkového cukru
100 mouky
meruňkový povidla na potření
100 g mandlové griláže a 3 PL moučkového cukru na posypání

Postup:

Čokoládu roztaví nad párou, přidejte máslo a vymícháme do pěny. Postupně přimíchejte žloutky, cukr, prosátou mouku a nakonec zlehka přimíchejte tuhý sníh ušlehaný z bílků. Těsto nalijte do formy tvaru hvězdy a pečte ve středně teplé troubě 45 minut. Boky vychladlé hvězdy natřete meruňkovým povidly a posypte mandlovou grilážou. Z papíru vystřihněte šablonu s libovolným vánočním motivem, položte na koláč a přes síto pocukrujte.

TIP:

Pokud nemáte hvězdicovou podobu, koláč upečte v okrouhlých formě a ozdobte cukrem přes hvězdicovou šablonu.