Vítejte v internetovém obchodě vánočních stromečků na vánoce.

Džadky.

Potřebujeme:

1300 g brambor
250 g hladké mouky
60 g tuku
70 g cibule
70 g uzené slaniny
200 g brynzy
sůl

Postup:

Brambory očistěte, opláchněte, pokrájejte a uvařte ve vroucí a osolené vodě. Uvařené brambory částečně sceďte a za stálého míchání prisýpajte mouku a krátce povařte. Takto připravené těsto odstavte na okraj sporáku a nechte odpočívat přikryté asi 10 minut. Dochuťte solí, vymíchejte na hladké těsto, ze kterého malou lžičkou tvarujte kuličky - džadky o velikosti vlašského ořechu. Krátce jejich opečte na rozehřátém tuku a před podáváním jejich posypte nadrobno pokrájenou opraženou cibulí s uzenou slaninou a brynzou.