Vítejte v internetovém obchodě vánočních stromečků na vánoce.

Pečená husa s červeným zelím a knedlíky.

Potřebujeme:

2,5 kg očištěné mladé husy
kmín
sůl

Postup:

Důkladně očištěnou, omytou a osušenou husu zevnitř i zvnějšku osolte, stehna přichyťte k trupu (vsuňte do otvorů udělaním nožem po stranách břišního otvoru), posypte kmínem, vložte na pekáč prsíčky dolů, podlijeme trochou horké vody a za občasného zalévání vypečenou šťávou upečte ze všech stran dozlatova a doměkka. Během pečení obraťte prsy nahoru a ke konci pečení již nepolévejte, aby upečená husa zůstala křupavá. Ze šťávy odeberte přebytečnou mast a šťávu přeceďte přes hustý cedník. Při podávání porce upečené husy zalévejte horkou šťávou.
Jako přílohu podávejte houskové knedlíky a dušenou zelí nebo vařené brambory a zeleninové saláty.