Vítejte v internetovém obchodě vánočních stromečků na vánoce.

Vánoční rybí polévka.

Potřebujeme:

15 dkg očištěného kapra
1 hlavu z kapra očištěnou bez žáber
20 dkg vnitřností z kapra
5 dkg celer
5 dkg mrkve
5 dkg petržele
10 dkg másla
15 dkg hladké mouky
mletý muškátový květ
2 dcl sladké smetany
polévkové koření
petrželová nať
smažené kostky z rohlíků nebo housky
sůl 

Postup:

Vařte hlavu, maso a zvláště rybí vnitřnosti v osolené vodě. Nechte vychladnout a oberte maso a vnitřnosti nakrájejte na menší kousky. Kořenovou zeleninu uvařte doměkka a nakrájejte na nudličky. Připravte světlou jíšku, přidejte muškátový květ a za stálého šlehání metličkou prilievajte precedent vývar z ryb a zeleniny. Přivést do varu a ještě povařte minimálně 40 min. Ke konci přidejte koření, přilijte smetanu, osolte, přidejte nakrájené maso a vnitřnosti a dochuťte solí a polévkovým kořením. Můžete polévku i dohladka rozmixovat. Podávejte z nakrájeným a osmažené rohlíkem nebo houskou a zdobte petrželkou.