Vítejte v internetovém obchodě vánočních stromečků na vánoce.

Kapr na francouzský způsob.

Potřebujeme:

1 menší kapr
½ kg brambor
1 PL tuku na vymazání mísy
2 vejce uvařená na tvrdo
50 g strouhaného sýra
1 citron
1 PL másla
citronová šťáva
2 PL kopru posekaného nadrobno
zelená petrželová nať
potlčený kmín
sůl 

Postup:

Očištěné brambory pokrájejte na osminky a uvařte v osolené vodě. Sceďte, pokládáme do vymazané ohňovzdomej mísy, posypte 1 uvařeným vejcem na tvrdo, které posekejte nadrobno, nastrouhaným sýrem a potlčeným kmínem a navrch uložte porce očištěno ho a omyté kapra. Každou porci několikrát nařízněte, do otvorů pokládáme plátky citronu, osolte, posypte zelenou petrželkou, pokapejte rozpuštěným máslem a citronovou šťávou, vložte do vyhřáté trouby a upečte do měkka. Hotové porce kapra ozdobte druhým uvařeným vejcem a posypte koprem.