Vítejte v internetovém obchodě vánočních stromečků na vánoce.

Pstruh na paprice.

Potřebujeme:

800 g pstruhů
10 g hladké mouky
40 g másla
40 g oleje
40 g cibule
100 g zelené papriky
1 dl sladké smetany
mletá červená paprika
sůl 

Postup:

Pstruzi očistěte, umyjte a čistou utěrkou vysušte. Kůži po stranách dvakrát nakrojte, pak je osolte, obalte moukou rozmíchanou s mletou červenou paprikou, opečte na másle z obou stran a vyberte na talíř. Na zbytku másla zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli, umytou, očištěnou a na nudličky pokrájenou zelenou papriku, přidejte opečené pstruhy, přikryjte a v mírně teplé troubě pečte asi 12 minut. Podávejte s uvařenými bramborami posypaný sekanou zelenou petrželkou a s hlávkovým nebo s mrkvový salátem.