Vítejte v internetovém obchodě vánočních stromečků na vánoce.

Česnekový kapr na smetanových bramborách.

Potřebujeme:

1 střední kapr zbaven vnitřností
1 kg vařených brambor
5 dl smetany
100 g másla
½ hlavičky česneku
mletý bílý pepř
sůl

Postup:

Kapra omyjte, osušte a nakrájejte na menší porce. Do každého kousku udělejte nožem několik podélných zářezů. Větší část oloupaných strúžikov česneku nakrájejte na plátky a vložte je do zářezů v mase. Porce osolte a opepřete. Dno máslem vymazaného pekáčku poklaďte uvařenými bramborami nakrájenými na plátky silné asi 1 cm, jemně jejich osolte, opepřete a posypte prolisovaným zbytkem česneku. Na brambory rozložte porce kapra. Brambory s kaprů zalijte smetanou a každou porci kapra poklaďte kouskem másla. Pekáč vložte do trouby vyhřáté na 170 ° C a pečte dozlatova.