Vítejte v internetovém obchodě vánočních stromečků na vánoce.

Plněná pečená kachna.

Potřebujeme:

1,8 kg očištěné kachny
100 g uzené slaniny
sůl 

Náplň:

300 g předního telecího masa
200 g vepřového masa
2 housky
2 dl mléka
1,5 dl sladké smetany
husí játra
2 vejce
1 žloutek
citrónová kůra
mletý pepř
sůl

Postup:

Kachnu omyjte, očistěte a osušte. Vnitřní stranu kachny osolte, natřete silnější vrstvou připravené nádivky, na nádivku do středu dejte slaninu, pokrájenou na hrubší proužky, naplněnou kachnu sešitu a previažte motouzem. Naplněnou a upravenou kachnu osolte, podlijte trochou horké vody a za občasného zalévání vypečenou šťávou upečte z obou stran do měkka a zlata. Upečenou kachnu vyjměte ze šťávy a šťávu přeceďte přes hustý cedník. Upečenou naplněnou kachnu podávejte podliatu menším množstvím šťávy. 

Náplň:

Odblanené a omyté maso spolu s houskami namočenými v mléce a vytištěným dvakrát rozmělní na masovém strojku. K pomleté směsi přidejte smetanu, vejce, žloutek, trochu nastrouhanou citronovou kůry a koření, mírně osolíme a vše společně důkladně vymícháme. Nakonec do vymíchání směsi přidejte kachní játra pokrájenou na větší kousky a ještě jednou zlehka promíchejte.