Vítejte v internetovém obchodě vánočních stromečků na vánoce.

Filé na dánský způsob.

Potřebujeme:

800 g rybího filé
125 šampionů
100 g másla
40 g masti
40 g mouky
½ l vody
40 g másla
80 g strouhaného sýra
1 citron
sardelová pasta
mletý pepř
sůl      

Postup:

Mražené rybí filé pokapejte citronem, osolte a uvařte. Pak jej rozdělte na menší kousky. Očištěné pokrájené žampiony duste na másle. Pak si připravte omáčku s jíšku z masti a 40 g mouky, kterou zalijeme ½ l vody, ve které jste vařili rybu. Omáčku prichuťte sardelovou pastou, solí, pepřem a přidejte žampiony. Kousky uvařeného filé pokládáme do vymaštěné ohnivzdorné mísy, zalijte hustou omáčkou, navrch naklademe kousky másla a hustě posypte strouhaným sýrem. Zapékejte v troubě 25-30 minut do růžova.