Vítejte v internetovém obchodě vánočních stromečků na vánoce.

Oravská kapustnica.

Potřebujeme:

280 g vepřové lopatky
20 g sušených hub
¼ kg domácí klobásy
50 g mrkve
50 g petržele
50 g celeru
200 g kysaného zelí
40 g masti
40 g hladké mouky
1 cibule
4 stroužky česneku
voda
majoránka
mletý pepř
sůl

Postup:

Maso dejte vařit do osolené vody, přidejte houby, klobásu a vařte. Po 30 minutách vaření přidejte očištěnou pokrájenou kořenovou zeleninu, zelí a vařte do měkka. Potom spolu s jíškou připravenou z masti, cibule a mouky vařte ještě 20 minut. Nakonec dochuťte solí, majoránkou a mletým pepřem. Před podáváním klobásu a maso pokrájejte a vložte zpět do polévky.