Vítejte v internetovém obchodě vánočních stromečků na vánoce.

Plněná kachna na pomerančích.

Potřebujeme:

1 kachna
200 kg telecího masa
200g telecí jater
1 husí játra
60 g cibule
30 g kachního tuku
½ dl koňaku
2 dl vína
1 karotka
2 pomeranče
masový vývar
10 g hladké mouky
mletý muškátový oříšek
mletý pepř
sůl

Postup:

Kachnu, omyjte, osolte a mírně opepřete. Maso a játra pokrájejte, přidejte posekanou cibuli, tuk z kachny a vše spolu rozemele. Mletou směs dochuťte koňakem, osolte a promíchejte s nadrobno říznutí karotkou. Pomeranče důkladně omyjte, oloupejte, rozdělte na měsíčky a část oloupané kůry nakrájejte na nudličky. Kachnu naplňte mletou nádivkou a několika dílky pomeranče, otvor zašity a maso vložte na pekáč, podlijte vývarem a upečte dočervena. Během pečení přidejte do výpeku nakrájenou pomerančovou kůru. Měkkou kachnu vyjměte a rozporciujte. Přebytečnou šťávu odeberte a opečte na ní zbývající pomeranče. Šťávu zaprášíme moukou, povaříme. Podávejte porce kachny polité šťávou a obložené opečenými pomeranči.