Pstruh na modro. Potřebujeme: 4 pstruzi 6 PL octa 50 g mrkve 25 g petržele 25 g celeru 1 cibule 1 PL másla šťáva z 1 citronu zelená petrželová nať 4 zrnka pepře 4 zrnka nového koření bobkový list sůl Postup: Vykuchané pstruhy omyjte pod tekoucí vodou, pokapejte částí horkého octa a nechte odležet. Očištěnou pokrájenou kořenovou zeleninu, cibuli, celé a nové koření, bobkový list dejte do osolené vody, vařte 15 minut. Potom do vařící vody vložte odležané pstruhy, přidejte zbytek octa a vařte podle potřeby asi 10 minut. Uvařené pstruhy uložte na talíř, pokapejte rozpuštěným máslem a citronovou šťávou a ozdobte zelenou petrželkou. Podávejte s uvařenými bramborami.
|