Filé a lá Jessica. Potřebujeme: 1 kg rybího file (kostka) hladká mouka 1 velká cibule 3 stroužky česneku 3 feferonky 3 bobkové listy 6 bobuliek nového koření 6 karafiátů kečup vegeta olej mletá červená paprika mletý pepř Postup: Pokrájenou cibuli opražte na oleji dozlatova. Odstavte ji, přisypte k ní 1 lžičku červené papriky a promíchejte. Přidejte rybí filé, nakrájené asi na 2 cm kostky a zalijte horkou vodou. Přidejte vegetu, prolisovaný česnek, nadrobno pokrájené feferonky, pepř a zlehka promíchejte. Spolu s přidanými bobkovým listem, hřebíčkem a novým kořením duste pod pokličkou asi 20 minut. Ale už nemíchejte! Potom vyberte bobkové listy, hřebíček a nové koření. Rybí filé zalijte kečupem, ve kterém jste rozhabarkovali mouku. Opět promíchejte a nechte sevřít. Odstavte z ohně a na 10 minut přikryjte pokličkou. Podávejte s kari rýží.
|