Východniarska kapustnica. Potřebujeme: 1 kg kyselé kausty, 5-6 stroužky česneku, sůl, pepř, červenou sladkou mletou papriku, sušené hryby (Mnozství dle chuti), domacu klobásu 2 páry nebo více Na domácí těstoviny do kapustnice potřebujeme: 2 vajíčka, 30 dkg hrubé mouky, trošku soli Postup: Zelí i se šťávou si vložíme do většího hrnce a dolijeme vodou zhruba do větší poloviny hnca. Přidáme česnek (cele stroužky pripadne utřený), polovinu polévkové lžíce soli, pepř a trosku červené papriky. To vše vaříme na mírném ohni zhruba 2 hodiny. Tym ze se zelí bude dlouho teplejší a ne převařit se nám krasne vyvařit veškerá její chut. Pokud je zelí téměř měkká začneme si pripravovat sušené hryby. Ty si připravíme tak ze v malém kastroliku jejich uvaříme s trochou vody a prikrijeme pokličkou. Nevaříme dlouho aby se nám nerozvarili. Necháme jejich převrat asi 10 min. Pak je i s vodou vlijeme do kapustnica ktoru stale vaříme na min. ohni. Nakonoec přidáme domacu klobásu a také necháme povařit asi 10 min. V malém hrnci si připravíme jíšku s trochy oleje, hrubé mouky, černého pepře a červené papriky. Jíšku míst pro stacionární aby nam neprihorela. Pokud nam muka chyti krasnu zlatavou barvu přilijeme k ní asi 2dcl vody a vsetko vlijeme do kapustnica a az nyní přidáme plyn na papustnicy a cele to necháme asi 3 min. převrat. Domacu těstoviny si připravíme z uvedenych surovin. Musíme dosáhnout huste těsto ktere se bude dat strouhá. Nastrouháme ho na struhadle na jablka a priebezne behem strouhání ho v rukou přesypů hrubou moukou aby se nam neppolepilo. Těstoviny nakonec ubarime ve vroucí vodě. Moj tip: Já zboznujem tuto kapustnica zajedat vánočními oplatkani, kterém jsou vyznačena medem a posypané česnekem ...... mne to tak velmi chuti.
|