Kapustnica s klob�sou a su�en�mi �vestkami. Pot�ebujeme: 300 g kysan�ho zel� 10 g su�en�ch hub 30 g su�en�ch �vestek 30 g masti 30 g hladk� mouky 2 dl hust� smetany 100 g dom�c� klob�sy 40 g o�i�t�n� cibule ½ strou�ek �esneku mlet� �erven� paprika cel� pep� bobkov� list s�l Postup: Umytou klob�su vlo�te asi do 5 dl va��c� vody a zvolna va�te. Kdy� je klob�sa nap�l uva�en�, p�idejte kysel� zel� pokr�jenou na men�� kousky a v�e uva�te do m�kka. D�kladn� poum�van� su�en� houby a su�en� �vestky uva�te zvl do m�kka na s�dle zp�n�me cibuli pokr�jenou nadrobno, p�idejte hladkou mouku a p�ipravte sv�tlou z�sma�ku, do n� zam�chejte mletou �ervenou papriku. P�ipravenou z�sma�ku ihned zalijte vla�nou vodou a dob�e rozm�chejte. Z uva�en� zel� vyberte klob�su, a pokr�jejte ji na kole�ka. Do zel� p�idejte cel� pep�, bobkov� list, �esnek ut�en� se sol� a uva�en� houby is v�varem, pol�vku zahust�te j�kou a za ob�asn�ho m�ch�n� zvolna va�te 25 minut. Nakonec do pol�vky p�idejte uva�en� su�en� �vestky, klob�su, maso a smetanu, podle chuti osolte a kr�tce pova�te.
|