Filé na dánský způsob. Potřebujeme: 800 g rybího filé 125 šampionů 100 g másla 40 g masti 40 g mouky ½ l vody 40 g másla 80 g strouhaného sýra 1 citron sardelová pasta mletý pepř sůl Postup: Mražené rybí filé pokapejte citronem, osolte a uvařte. Pak jej rozdělte na menší kousky. Očištěné pokrájené žampiony duste na másle. Pak si připravte omáčku s jíšku z masti a 40 g mouky, kterou zalijeme ½ l vody, ve které jste vařili rybu. Omáčku prichuťte sardelovou pastou, solí, pepřem a přidejte žampiony. Kousky uvařeného filé pokládáme do vymaštěné ohnivzdorné mísy, zalijte hustou omáčkou, navrch naklademe kousky másla a hustě posypte strouhaným sýrem. Zapékejte v troubě 25-30 minut do růžova.
|