Filé s česnekovou omáčkou. Potřebujeme: 4 kusy rybího filé 80 g polohrubé mouky 1 vejce 40 ml piva 80 ml olivového oleje 150 g strouhanky Omáčka: 2 velké brambory 4 stroužky česneku 1 lžičku bílého vinného octa 80 ml olivového oleje mletý pepř sůl Postup: Z mouky, vejce a piva udělejte těstíčko, ve kterém namáčejte osušené kousky filé. Potom je obalte ve strouhance a pražte v oleji 2 minuty na každé straně. Připravte si omáčku. Oloupané brambory pokrájejte na kostičky a uvařte a nechte okapat. K rozpučeným bramborám přidejte utřený česnek a vinný ocet, dochuťte solí a pepřem a po kapkách za stálého míchání přidejte olej, dokud směs není hladká a hustá. Rybí filé podávejte teplé s česnekovou omáčkou.
|