Kapr na francouzský způsob. Potřebujeme: 1 menší kapr ½ kg brambor 1 PL tuku na vymazání mísy 2 vejce uvařená na tvrdo 50 g strouhaného sýra 1 citron 1 PL másla citronová šťáva 2 PL kopru posekaného nadrobno zelená petrželová nať potlčený kmín sůl Postup: Očištěné brambory pokrájejte na osminky a uvařte v osolené vodě. Sceďte, pokládáme do vymazané ohňovzdomej mísy, posypte 1 uvařeným vejcem na tvrdo, které posekejte nadrobno, nastrouhaným sýrem a potlčeným kmínem a navrch uložte porce očištěno ho a omyté kapra. Každou porci několikrát nařízněte, do otvorů pokládáme plátky citronu, osolte, posypte zelenou petrželkou, pokapejte rozpuštěným máslem a citronovou šťávou, vložte do vyhřáté trouby a upečte do měkka. Hotové porce kapra ozdobte druhým uvařeným vejcem a posypte koprem.
|