Vánoční hvězda. Potřebujeme: 200 g čokolády na vaření 200 g másla 4 vejce 120 g moučkového cukru 100 mouky meruňkový povidla na potření 100 g mandlové griláže a 3 PL moučkového cukru na posypání Postup: Čokoládu roztaví nad párou, přidejte máslo a vymícháme do pěny. Postupně přimíchejte žloutky, cukr, prosátou mouku a nakonec zlehka přimíchejte tuhý sníh ušlehaný z bílků. Těsto nalijte do formy tvaru hvězdy a pečte ve středně teplé troubě 45 minut. Boky vychladlé hvězdy natřete meruňkovým povidly a posypte mandlovou grilážou. Z papíru vystřihněte šablonu s libovolným vánočním motivem, položte na koláč a přes síto pocukrujte. TIP: Pokud nemáte hvězdicovou podobu, koláč upečte v okrouhlých formě a ozdobte cukrem přes hvězdicovou šablonu.
|