Plněná pečená kachna. Potřebujeme: 1,8 kg očištěné kachny 100 g uzené slaniny sůl Náplň: 300 g předního telecího masa 200 g vepřového masa 2 housky 2 dl mléka 1,5 dl sladké smetany husí játra 2 vejce 1 žloutek citrónová kůra mletý pepř sůl Postup: Kachnu omyjte, očistěte a osušte. Vnitřní stranu kachny osolte, natřete silnější vrstvou připravené nádivky, na nádivku do středu dejte slaninu, pokrájenou na hrubší proužky, naplněnou kachnu sešitu a previažte motouzem. Naplněnou a upravenou kachnu osolte, podlijte trochou horké vody a za občasného zalévání vypečenou šťávou upečte z obou stran do měkka a zlata. Upečenou kachnu vyjměte ze šťávy a šťávu přeceďte přes hustý cedník. Upečenou naplněnou kachnu podávejte podliatu menším množstvím šťávy. Náplň: Odblanené a omyté maso spolu s houskami namočenými v mléce a vytištěným dvakrát rozmělní na masovém strojku. K pomleté směsi přidejte smetanu, vejce, žloutek, trochu nastrouhanou citronovou kůry a koření, mírně osolíme a vše společně důkladně vymícháme. Nakonec do vymíchání směsi přidejte kachní játra pokrájenou na větší kousky a ještě jednou zlehka promíchejte.
|