Kapr na anglický způsob. Potřebujeme: 1 kg kapra 100 g másla 2 dl hovězího vývaru 1 citron 1 cibule játra z kapra sardelová pasta 1 ČL rajčatového protlaku 2 dl červeného vína ½ lžičky kari muškátový oříšek zelená petrželová nať mletý pepř sůl Postup: Porce kapra osolte, opepřete, obalte sekanou zelenou petrželkou a duste na polovině másla. Během dušení podlévejte hovězím vývarem a kapejte citronovou šťávou. Na druhé části másla zvlášť upražte pokrájenou cibuli, posekanou zelenou petrželku, posekanou játra z kapra, sardelovú pastu a rajčatový protlak. Okořeňte nastrouhanou muškátovým oříškem, zalijte vínem. Uvařenou směs přetřete přes síto. Nakonec přidejte kari a šťávu z dušeného kapra, zahřejte a nalijte na porce kapra rozložené na míse. Podávejte s opečeným chlebem.
|