Silvestrovsk� oblo�en� m�sa. Pot�ebujeme: 200 g (8 pl�tk�) �unky 200 g jemn�ho sal�tu 4 vejce 100 g m�sla 20 g sardelovej pasty worcesterov� om��ky citronov� ���va 100 g sal�tov� okurky 100 g jablka 100 g raj�at 20 g pra�en�ch mandl� zelen� petr�elov� na� 1 slan� rohl�k olej na p�nev s�l� Postup: Rovnom�rn� pokr�jen� pl�ty �unky, sto�te, napl�te sal�tem a ulo�te t�sn� vedle sebe na m�su. Vejce uva�te na tvrdo, o�ist�te, p�ekrojte a �loutky vyjm�te. M�slo vym�ch�me do p�ny, p�idejte s�l, p�et�en �loutky, worcesterov� om��ky, sardelov� pastu a citr�novou ���vu. V�e spolu dob�e vy�lehejte, ozdobnou trubi�kou nast��kejte do pr�zdn�ch b�lk� a ozdobte opra�enou mandl�. Napln�n� vejce upevn�te pomoc� �loutkov� p�ny na �ez rohl�ku, kter� jste opra�ili na p�nvi, a libovoln� rozlo�te na m�su (nejl�pe do �ady nebo do oblouku). O�i�t�n� neoloupan� jablko, omyt� raj�ata, sal�tovou okurku, a zelenou petr�elovou na� ozdobn� pokl�d�me na napln�n� sto�en� pl�tky �unky.
|