Silvestrovská obložená mísa. Potřebujeme: 200 g (8 plátků) šunky 200 g jemného salátu 4 vejce 100 g másla 20 g sardelovej pasty worcesterové omáčky citronová šťáva 100 g salátové okurky 100 g jablka 100 g rajčat 20 g pražených mandlí zelená petrželová nať 1 slaný rohlík olej na pánev sůl Postup: Rovnoměrně pokrájené pláty šunky, stočte, naplňte salátem a uložte těsně vedle sebe na mísu. Vejce uvařte na tvrdo, očistěte, překrojte a žloutky vyjměte. Máslo vymícháme do pěny, přidejte sůl, přetřen žloutky, worcesterové omáčky, sardelovú pastu a citrónovou šťávu. Vše spolu dobře vyšlehejte, ozdobnou trubičkou nastříkejte do prázdných bílků a ozdobte opraženou mandlí. Naplněné vejce upevněte pomocí žloutkové pěny na řez rohlíku, který jste opražili na pánvi, a libovolně rozložte na mísu (nejlépe do řady nebo do oblouku). Očištěné neoloupaná jablko, omyté rajčata, salátovou okurku, a zelenou petrželovou nať ozdobně pokládáme na naplněné stočené plátky šunky.
|