Česnekový kapr na smetanových bramborách. Potřebujeme: 1 střední kapr zbaven vnitřností 1 kg vařených brambor 5 dl smetany 100 g másla ½ hlavičky česneku mletý bílý pepř sůl Postup: Kapra omyjte, osušte a nakrájejte na menší porce. Do každého kousku udělejte nožem několik podélných zářezů. Větší část oloupaných strúžikov česneku nakrájejte na plátky a vložte je do zářezů v mase. Porce osolte a opepřete. Dno máslem vymazaného pekáčku poklaďte uvařenými bramborami nakrájenými na plátky silné asi 1 cm, jemně jejich osolte, opepřete a posypte prolisovaným zbytkem česneku. Na brambory rozložte porce kapra. Brambory s kaprů zalijte smetanou a každou porci kapra poklaďte kouskem másla. Pekáč vložte do trouby vyhřáté na 170 ° C a pečte dozlatova.
|