Vítejte v internetovém obchodě vánočních stromečků na vánoce.

Pečená plněná husa s lokšami a zelím.

Potřebujeme:

1,8 kg očištěné husy
100 g uzené slaniny
sůl

Náplň:

300 g předního telecího masa
200 g vepřového masa
2 housky
2 mléka
1,5 sladké smetany
kachní játra
2 vejce
1 žloutek
citrónová kůra
mletý pepř
sůl 

Bramborové lokše:

1 kg brambor
400 g hladké mouky
1,5 dl mléka
70 g husích masti
sůl 

Postup:

Hus omyjte, očistěte a osušte. Vnitřní stranu husy osolte, natřete silnější vrstvou připravené nádivky, na nádivku do středu slaninu, pokrájenou na hrubší proužky, naplněnou husu sešite a previažte motouzem. Hus osolte, podlijte trochou horúceej vody a za občasného zalévání vypečenou šťávou upečte z obou stran do měkka a zlata. Upečenou husa vyjměte ze šťávy. Plněnou husa podávejte s bramborovým Lokšami a dušením červeným zelím.

Náplň: Odblanené a omyté maso spolu se houska namočenými v mléce a vytištěným dvakrát rozemele v mlýnku na maso. K pomleté směsi přidejte smetanu, vejce, žloutek, trochu nastrouhanou citronovou kůry a koření, mírně osolíme a vše společně důkladně vymícháme. Nakonec do vymíchání směsi přidejte husí játra pokrájenou na větší kousky a ještě jednou zlehka promíchejte. 

Bramborové Lokše: Brambory omyjte, uvařte ve slupce a sceďte. Pak je oloupejte, protlačte, přidejte mouku, sůl a vypracujte těsto. Z těsta vytvarujte kuličky o průměru asi 6 cm, které na pomoučeném vále rozválejte na tenké, kulaté placky a opečte na suché plotně z obou stran.

©2024 Zákaz kopírování.